Poslanci opäť oklieštili primátorovi R. Rybníčkovi kompetencie

13.06.2013 Trenčín

Trenčín 13. júna (TASR) – Poslanci trenčianskeho mestského zastupiteľstva na dnešnom zasadnutí opäť obmedzili kompetencie primátora Richarda Rybníčka. Možnosť presunu rozpočtových prostriedkov bežných výdavkov mu znížili na štvrtinu v porovnaní s prechádzajúcim obdobím.

Podľa návrhu, ktorý predložil poslanec Pavol Kubečka (Smer-SD), môže Rybníček hýbať s rozpočtovými prostriedkami v rámci schváleného rozpočtu bežných výdavkov v objeme maximálne 0,25 percenta bežných výdavkov počas kalendárneho štvrťroka. "Je to výraz miery dôvery k primátorovi mesta," zdôvodnil svoj návrh Kubečka.

Podľa Rybníčka to pre chod mesta neznamená prakticky nič, ide len o politickú hru. "Akurát bude menej peňazí na operatívne veci. Ak sa bude musieť niečo riešiť veľmi rýchlo v bežných výdavkoch, je možné, že budem musieť zvolávať mestské zastupiteľstvo," okomentoval rozhodnutie poslancov Rybníček. Ako dodal, ani doteraz nerobil zásadné zmeny v rozpočte, bez problémov sa zmestil do jedného percenta.

Prvýkrát poslanci obmedzili kompetencie Rybníčkovi v júni minulého roku, kedy mu znemožnili akékoľvek pohyby v rozpočte. V septembri svoj návrh prehodnotili a umožnili mu hýbať s rozpočtom do výšky maximálne jedného percenta bežných výdavkov štvrťročne
 

Vyberte región